dimecres, 15 de gener del 2020

B5. Com fer un reportatge

Què és un reportatge? El reportatge no és una altra cosa que l'ampliació d'una notícia. Quan es produeix un fet important, el periodista resumeix què ha passat en breus paraules. En canvi, el reporter intenta saber més coses. Per això investiga, s'apropa al lloc dels fets i pregunta als protagonistes i als testimonis més propers, de manera que, amb totes les dades que ha recollit, acaba fent un treball que acostuma a tenir imatges i textos

Tingueu en compte que l'entrada és molt important per cridar l'atenció i despertar l'interès dels possibles lectors. És bàsic que PENSEU EN UN TÍTOL que siga:
 · curt (màxim 6 paraules)
 · original (intenteu jugar amb les paraules) 
· disseny - forma que cridi l'atenció

 Un bon títol ha d'aconseguir que d'un sol cop d'ull cree interès pel reportatge. Però, a més del títol, també podem posar UN TEXT D'ENTRADA, és a dir, una o dues frases que resumisquen l'essència del reportatge. 

PASSOS per a preparar el vostre reportatge

 1. El guió amb la preparació del reportatge que conté els plantejaments i la idea, els tipus d'imatges que volem, el lloc on les anirem a enregistrar, etc.

 2. L'enregistrament de les imatges, necessitarem una càmera. En el cas del vídeo o del reportatge fotogràfic amb so, haurem de tenir molta cura durant l'enregistrament.

 3. L'edició: l'ordre i la manera en què presentarem les imatges, els textos, els sons i altres elements, són el que anomenem edició del reportatge. 

· És recomanable que els reportatges no siguin llargs. De 3 a 5 minuts és idoni per a un reportatge.

 · El so és un element que cal tenir molt en compte. Enregistreu atentament el so i useu música per acompanyar les imatges.

FITXA PER A PREPARAR EL REPORTATGE

IDEA (resumiu en dos o tres frases la idea o el tema) 

ENFOCAMENT
  • Quin mitjà utilitzarem? 
  • Quin material necessitem? 

RECURSOS AUDIOVISUALS
  • Imatges:  Quines?  Podeu utilitzar imatges d'arxiu?
  • A qui podeu d'entrevistar?
  • Caldran dibuixos? Quins?
  • Caldran gràfics? Quins?
  • Caldrà agafar so ambient? Quin?
  • Posareu música? Quina?

  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada