divendres, 10 de gener del 2020

B4. Microtext sobre observacions

OBSERVADOR PROFESSIONAL DEL DIA
 Realitza aquest exercici al llarg d'un dia complet. La idea és que escrigues en un quadern textos curts amb tot el que veges al teu voltant. Proposa't escriure com a mínim un text cada hora.
Pots fer inventaris del que veus: llistes d'animals, plantes, sons, persones, coses verdes, coses rodones (inclosa la panxa del teu pare), coses de les que no saps el nom; pots fer descripcions de tot el que et semble curiós, estrany i diferent; intenta dedicar algun moment a contemplar llargament una escena i descriu-la com si fores un retratista, el més fidel possible!, Després torna a descriure l'escena incorporant elements fantàstics. També pots fer un registre de com canvia un mateix lloc al llarg del dia: des de la cuina de casa teva fins al parc de davant: canvia la llum i el color, els personatges, la gent que camina fora?  
Quants textos tens a la fi del dia? Quin és el teu text favorit? ¿Aquest text també va ser el teu moment favorit de el dia o només et va agradar més com ho vas escriure? Hi ha algun moment que va ser millor en viu que en el teu text? Llegeix-los a algú més i per a tu, com si fos el balanç escrit del teu dia. Hi ha alguna història ací que t'imagines que podria continuar?
I QUÈ TAL SI ...?
T'animes a ser un observador professional de la nit? ¿Dels teus somnis i malsons? Si és així, anota el que recordes del que has somiat i escriu una història basada en eixe somni.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada