diumenge, 23 de febrer del 2020

C. Valencià i Castellà: revisió de gramàtica i lectures


En la 3a avaluació revisarem les següents qüestions i farem exercicis de cada apartat per comprovar el que ja ho heu aprés.

 Per aprendre la norma, pungeu en els enllaços i després cliqueu i feu les pràctiques.

ATENCIÓ: Feu les pràctiques de les 5 primeres clicant en cada qüestió i me les envieu durant aquesta setmana per correu (fins divendres 27 de març). La setmana que ve prepararé un examen en una entrada del blog sobre aquestes pràctiques.
  1. Ús de majúscules. Practiqueu ací
  2. Signes de puntuació . Practiqueu ací
  3. El guionet. Practiqueu ací
  4. Accentuació i dièresi. Pràctiques d'accentuació
  5. Apostrofació. Exercicis
Excepcions a l'ús de l'apòstrof i contraccions: practiqueu ací
  1. Grafies: b/v, essa sorda (s, ss, c, ç), essa sonora (s, z) i altres
  2. Verbs. Pràctiques
  3. Preposicions. Pràctiques
  4. Connectors. Exercicis: -Redacta quinze oracions en les quals utilitzes connectors  i digues de quin tipus són.
    -Cerca un text per internet o en un llibre en el qual apareguen connectors i subratlla'ls.
  5. Pronoms febles. Exercicis

ATENCIÓ: FEU LES SEGÜENTS PRÀCTIQUES I ACTIVITATS DE VALENCIÀ I DE CASTELLÀ I ME LES ENVIEU PER CORREU O LES FEU EN EL VOSTRE BLOG I M'ENVIEU L'ENLLAÇ AL CORREU QUAN JA LES TINGUEU FETES (fins divendres 27 de març) Podreu consultar la nota corresponent en el drive. Si teniu qualsevol dubte me'l consulteu al correu: pilar.garcia@ieseerpis,org

Pràctica de Valencià:
  • Cliqueu per escoltar i llegir la lectura "L'imperi de la teleporqueria".
  • Després de la lectura, escriviu la vostra opinió sobre els mitjans de comunicació i el tipus de programació que hi ha a les televisions actuals en unes 10 línies i en 3 paràgrafs per explicar els programes que estan millor i pitjor actualment en els canals de les diferents teles, i proposeu quin tipus de programació seria la més apropiada per aprendre i passar-ho bé.
  • Utilitzeu el màxim de connectors possibles dels que es proposen en l'apartat anterior (almenys 5). Reviseu els signes de puntuació, els accents i apòstrofs.

Práctica de Castellano: 
  • Entrad en esta pàgina para consultar las normas y haced los ejercicios sobre signos de puntuación: Signos de puntuación
  • Realizad también los siguientes ejercicios i comprobad que són correctos con las soluciones que encontrareis al final: Ejercicios de repaso
  • Escribid un texto argumentativo donde expreséis vuestra opinión sobre un tema de actualidad en 3 parráfos, utilizando los siguientes conectores (como mínimo 5). Antes de empezar a escribir, tenéis que buscar información sobre el tema que os interese para poder argumentar de forma convincente. Indicad la web donde habéis encontrado esta información i después escribid vuestra opinión al respecto.
    Un texto argumentativo es un escrito en el que se pretende razonar una idea desde uno o desde varios puntos de vista. Sirve para justificar una opinión, para apoyar una idea con distintos razonamientos que convenzan al lector de que hemos analizado paso a paso nuestro pensamiento y lo demostramos en esas líneas.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada